Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 51. maddesi ve 124 Sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumlarının İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 34. maddesinde belirtildiği üzere 2007 yılında kurulmuştur. Başkanlığımız kurum organizasyon yapısında Genel Sekreterlik Makamına bağlı olarak çalışan sekiz Daire Başkanlığından biridir.
Başkanlığımız Bağbaşı merkez yerleşkemizde bulunan Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binasının 1. katında, daire başkanı ile birlikte 15 personel ve 2 şube müdürü ile hizmet vermektedir. Üniversitemize ait tüm yerleşke ve birimlerinin, bilişim sistemlerinin yürütülmesi için teknolojiyi yakından izlemek, bilişim kaynaklarını yönetmek, eğitim-öğretim ve araştırmalara destek sağlamak amacıyla ihtiyaçların güvenli, kaliteli ve ekonomik olarak temin edinilmesine yardımcı olmak Başkanlığımızın aslı görevlerindendir.